Poduzetnički impuls 2013.

Ministarstvo poduzetništva i obrta (MINPO) objavilo je 9. veljače 2013. godine otvorene javne pozive za dodjelu potpora prema programu poticanja poduzetništva i obrtništva „Poduzetnički impuls“ za 2013. godinu.

Financijski centar Groš d.o.o. pruža poduzetnicima uslugu izrade projektnog prijedloga i proračuna koji su sastavni dio prijave na natječaj za sljedeće mjere:

 

 

 

Mjera A – Razvoj mikropoduzetništva i obrta

  • A1: Mikropoduzetništvo i obrt
  • A2: Poduzetništvo kreativnih industrija
  • A3: Mladi i početnici u poduzetništvu

Mjera B – Jačanje poslovne konkurentnosti poduzetnika i obrtnika

  • B1: Jačanje poslovne konkurentnosti

Iznosi potpora za mjere A1, A2 i A3 koje MINPO dodjeljuje su najmanje 20.000, a najviše 250.000 kuna. Intenzitet potpore može može dosegnuti do najviše 75% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Najniži iznos potpora za mjeru B1 je 250.000, a najviši 1.400.000 kuna. Intenzitet potpore može dosegnuti do maksimalno 50% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

PDV nije prihvatljiv trošak, bez obzira na to je li korisnik obveznik PDVa ili nije. Prihvatljivi su samo oni troškovi koji nastanu nakon potpisa ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Zajedničko mjerama A i B jest da se potpore ne dodjeljuju samo za jednu prihvatljivu aktivnost, odnosno sporednu aktivnost, primjerice uvođenje i certificiranje sustava upravljanja kvalitetom ili marketinške aktivnosti. Potpore se dodjeljuju projektima s jasno definiranim ciljevima, aktivnostima i troškovima, unutar kojih su prihvatljive i aktivnosti navedene u primjeru.

Budući da natječaji nalikuju transparentnim procedurama dodjele potpora kakve se primjenjuju primjerice u dodjeli sredstava iz EU fondova, dobro osmišljen i dokumentiran projektni prijedlog i troškovnik bitne su pretpostavke za pozitivno ocjenjivanje prijave.

Za sve ostale detalje, upite i komentare, budite slobodni obratiti nam se s povjerenjem. 

Centar Vašeg poslovanja

Financijski centar Groš